Način pripreme
U veliku posudu sipamo prosejano brašno sa prstohvatom soli. U ugrejanom svežem mleku rastvorimo šećer i maslac. Sipamo u brašno.
Dodajemo dva jajeta, maslac na sobnoj temperaturi i rendanu koru od limuna. Zamesimo meko testo.
Podelimo oblikovano testo na dva jednaka dela. U jedan dodajemo kakao i mesimo dok ne dobije ravnomernu boju. Stavljamo dva testa u posude. Pokrivamo parčetom najlona i krpom.
Ostavljamo posude na toplom dok se ne udvostruče. Razvučemo dva testa na brašnom posutoj radnoj površini. Sečemo na 8 velikih prouglova. Na svetao trougao stavljamo braon, a preko braon svetao. Pogledajte na slici.
Namažite slatkom po ukusu, moje je bilo sa smokvama i uvijte kiflice.
Poređajte kiflice na rastojanju u plehu, obloženim papirom za pečenje. Pokrijte krpom i ostavite da nadođe 1 sat.
Ako želite da budu sjajne, umutite jedno žumance sa nekoliko kapljica maslinovog ulja i namažite pre nego što stavite u rernu.
Ja sam ih namazala svežim mlekom. Pecite kiflice na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta.
Izvadite ih iz rerne i odmah pospite šećerom u prahu.
Kiflice o kojima se priča! Neka vam je slatko!