Način pripreme
Za donji deo:
Mutiti mikserom 150 g šećera u prahu, margarin, dobro izmešati pa dodati keks, sok i sve izmešati, preliti u kalup tj. pleh i poravnati, staviti u frižider.
Za fil:
50 ml vode i 1 želatin izmešati i ostaviti 10 minuta. Umutiti slatku pavlaku, a u drugu posudu mutiti krem sir sa šećerom i dodati kiselu pavlaku i sve pomesati. Istopiti 1 želatin na pari.
Uzeti fila 3 kašike i sipati u rastopljen želatin. Izmešati pa tek dodati fil i mikserom umutiti.
Sipati preko donjeg dela, razmazati. Staviti u frižider.
Za voćni preliv:
Kuvati šećer i vodu sa voćem iseckanim 10 minuta, mešati, kad se pojavi pena nju skinuti. Dok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila. Ostaviti u frizideru par sati da se stegne.
Komentari