Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pile Udaj se za mene

Pile Udaj se za mene

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2323k244
Pile Udaj se za mene
Fotografije: marcheva14
1 / 3
08/06/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ovo je čuvena piletina Udaj se za mene Merry me chicken - sočna i krhka, istopi će srce svakog muškarca."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 bez kože i kostiju, ili pileće grudi
  • so
  • crni biber - mleveni
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike, Ekstra devičansko
  • maslac - 1 supena kašika i još dodatno
  • beli luk - 3 čena, presovani
  • čili - 1 kašičica, ljuske
  • suvi origano - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • pileći bujon - 250 ml
  • pavlaka - 200 ml, 30%
  • dižonski senf - 1 supena kašika, ravna
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • spanać - otprilike 70 g, sitno naseckan
  • kora limuna - izrendana, od 1
  • sušeni paradajz - 6, u maslinovom ulju, oceđen i sitno naseckan
  • parmezan - 50 g, izrendan
  • brašno - malo
  • bosiljak - malo, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je čuveno pile Udaj se za mene (Merry me chicken) - sočno i krhko, istopiće srce svakog muškarca.

Meso se pokriva svežom folijom i čekićem se izudara, ali da se ne pokida. Stavlja se u brašno i pospe se sa obe strane.

U velikom tiganju se zagrevaju 3 supene kašike maslinovog ulja i maslaca na srednjoj temperaturi.

Meso se zapržava do zlatkaste boje sa obe strane, otprilike 6-7 minuta po strani. Vadi se i ostavlja se sa strane.

U isti tiganj, ukoliko je potrebno, dodaje se još maslaca, sipaju se čili ljuspice, origano, majčina dušica, presovani beli luk i kuva se uz mešanje 30 sekundi.

Sipa se bujon da deglazira i istruže se dno tiganja tako da se odlepe komadići piletine.

Dodaje se pavlaka, naseckani sušeni paradajz, naseckani spanać, izrendana kora limuna i izrendani sir. Meša se i ostavlja se da se krčka 3-4 minuta, da se blago zgusne.

Pile sa pavlakom se vraća u tiganj sa svojim sokovima, zaliva se nekoliko puta vrućim sosom i dodaje se još 25 g maslaca, izmeša se. Dodaju se i iskidani listovi bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: