Božićni kolač sa koricama od pomorandže

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
18/01/2020
"Uživajte u mekanom božićnom kolaču sa koricama od pomorandže, koji će se osmehnuti svima u kući "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • brašno - 1 i 1/2 šolje
  • ulje - 5 supenih kašika
  • voda - 5 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • korice od pomorandže - 3 - 4 supene kašike, ušećerene
  • kora od pomorandže - od 1/2 pomorandže
  • koksoovo brašno
  • kakao - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca, nakon toga belanca umutite na sneg sa 1/2 šolje šećera.

Žumanca umutite sa preostalim šećerom. U umućena žumanca dodajte ulje, vodu, brašno, u koje ste dodali prašak za pecivo i na kraju umućena žumanca.

Nakon što dobro umutite sve sastojke, dodajte ušećerene korice od pomorandže i sipajte smesu od keksa u namazan kalup.

Ostavite malo smese i u nju dodajte kakao i promešajte. Uz pomoć kašike sipajte kakao smesu preko druge smese.

Tako će kolač biti šaren i autentičan.

Pecite u ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo, proverite čačkalicom za zube da li je mramorni kolač gotov.

Nakon što se ispeče kolač sa koricama pomornadže, izvadite ga iz kalupa, okrenite i kad se ohladi pospite odozgo kokosovim brašnom i rendanom korom od pomorandže.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar