Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Posne pitice sa prazilukom i šargarepom

Posne pitice sa prazilukom i šargarepom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Posne pitice sa prazilukom i šargarepom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ukusne posne pitice sa šargarepom i prazilukom - za dane kada vam dosadi meso"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • belo brašno - 1 šolja
  • kukuruzno brašno - 1/4 šolje
  • ulje - 1/4 šolje
  • voda - 1/3 šolje
  • so - 2 prstohvata
  • za nadev
  • praziluk - 3 velika struka
  • šaragrepa - 2 komada, velika
  • sir - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite praziluk na sitno, šargarepe narendajte. Zagrejte 2-3 kašike suncokretovog ulja. Stavite povrće i zapržite dok ne omekša. Sklonite posudu sa ringle i ohladite nadev.

Zamesite meko testo od nabrojanih sastojaka. Treba da kažem da je testo veoma uspešno i radi se lako sa njim.

Uvijte izmešeno testo u streč foliju i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturu da se opusti.

Podelite odstajalo testo na 8 jednakih parčića. Sveki razvijte u tanku koru.

Pospite nadevom od povrća. Po želji možete da pospete namrvljenim sirom.

Uvijte koru u rolat i napravite kolut. Poređajte pitice na blago namazan papir za pečenje. Ispecite na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta.

Pitice sa prazilukom i šargarepom su mnogo ukusne, probajte!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: