Način pripreme
Isecite praziluk na sitno, šargarepe narendajte. Zagrejte 2-3 kašike suncokretovog ulja. Stavite povrće i zapržite dok ne omekša. Sklonite posudu sa ringle i ohladite nadev.
Zamesite meko testo od nabrojanih sastojaka. Treba da kažem da je testo veoma uspešno i radi se lako sa njim.
Uvijte izmešeno testo u streč foliju i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturu da se opusti.
Podelite odstajalo testo na 8 jednakih parčića. Sveki razvijte u tanku koru.
Pospite nadevom od povrća. Po želji možete da pospete namrvljenim sirom.
Uvijte koru u rolat i napravite kolut. Poređajte pitice na blago namazan papir za pečenje. Ispecite na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta.
Pitice sa prazilukom i šargarepom su mnogo ukusne, probajte!
Nek vam je slatko!