Način pripreme
Zečetinu isečemo na porcije, operemo i osušimo, stavljamo keramičku posudu na krok pot, dodajtemo alevu papriku, biber, so, kajenski biber, kečap, ulje i sve lepo promešajte, maslac isecite na kockice i dodajte u meso, nakon toga sipajte vino i oko 350 ml vode.
Posudu zatvorite i zečetinu kuvajte 6 sati. Nakon što prođe vreme kuvanja, keramičku posudu izvadit i meso pecite u običnoj rerni 30 minuta.
Za prilog: Operite i očistite pečurke i isecite na krugove i propržite u maslacu, nakon toga dodajte oprani pirinač i pržite oko 5 minuta, a na kraju dodajte so, biber i sipajte vodu (450 ml), ostavite na tihoj vatri da vri dok se pirinač ne skuva (uvek isključim pre nego što voda potpuno ne ispari, tako će je pirinač upitii neće ostati suv).
Za sos: U maslacu propržimo brašno i paradajz pire, dodajemo so i sipamo bujon u kojem se peklo meso, razređeno sa malo vode, mešamo dok ne počne da se zgušćuje, nakon toga smanjujemo ringlu i ostavljamo da vri 5 minuta.
Servirjate parče zečetine sa prilogom od pečuraka i pirinča, dodajte i od sosa, završite jedinstvenu zečetinu u krok potu, tako što je pospete svežim peršunom.
Oni koji nemaju krok pot mogu da pripreme zečetinu u đuvečari, s tim što je vreme za kuvanje oko dva sata i naliva se više vode.