Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Beli pasulj u krok potu

Beli pasulj u krok potu

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Beli pasulj u krok potu
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
315 min.
Ukupno
330 min.
Porcije
5
"Janija od pasulja je klasika - nema veze što je posna, zato što njen ukus kompenzuje nedostatak mesa"

Potrebni sastojci

  • pečene paprike - 1 komad
  • beli pasulj - 400 grama
  • paradajz - 1/2 šoljice, konzervirani
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 4 supene kašike
  • celer - 1/4 glavice
  • aleva paprika - 1/2 supene kašike
  • šargarepa - 1 komad
  • nana - 1 supena kašika
  • celer - 1/2 supene kašike, listovi (suvi)
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj u hladnu vodu na jednu noć. Narednog dana ga zalijte čistom vodom i stavite na ringlu, kada provri promenite vodu.

Prebacite ga u krok pot i dodajte cele čenove belog luka i iseckano povrće - celer, šargarepu i luk.

Sipajte vodu - 1 prst iznad nivoa pasulja, sipajte ulje i pospite alevom paprikom. Stavite poklopac na krok pot i uključite na drugi stepen.

U četvrtom satu kuvanja janije dodajte iseckani paradajz, so po ukusu, papriku i začine koje volite da stavljate u pasulj.

Beli pasulj u krok potu je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: