Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća Čorba»Teleća čorba u Krok potu

Teleća čorba u Krok potu

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Teleća čorba u Krok potu
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
08/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
220 min.
Ukupno
235 min.
Porcije
6
"Krok pot je uređaj za kuvare početnike. Prosto stavljate sastojke u njega, naštelujte vreme i uživajte u životu dok on sve ne završi umesto vas"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 2 komada
  • paradajz - 2 supene kašike iz konzerve
  • pirinač - 100 g
  • so
  • biber
  • čubar
  • za prvu zapršku
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika
  • za drugu zapršku
  • ulje - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kockice i propržite ga. Sipajte u uređaj za sporo kuvanje. Dodajte sitno iseckan luk, šargarepu i paprike.

Sipajte toplu vodu, dodajte začine i poklopite uređaj. Uključite na drugi stepen. Nakon tri sata dodajte pirinač i paradajz. Kad pirinač omekša napravite prvu zapršku.

Umutite jaja sa mlekom i brašno. Dodajte malo bujona i vratite u supu. Nakon 10 minuta napravite drugu zapršku. U tiganju ugrejte ulje i dodajte alevu papriku. Kad se zaprži sipajte je u supu.

Isključite uređaj i pospite iseckanim peršunom. Uređaj za sporo kuvanje se ugreva do 100 stepeni, zato nemojte brinuti о minutima za kuvanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: