Način pripreme
Isecite luk i beli luk na sitno. U tiganju na ringli na umerenoj temperaturi istopite pola maslaca. Dodajte luk i beli luk i zapržite dok ne omekša. Dodajte pirinač i pržite mešajući oko 3 minuta. Dodajte belo vino.
Nakon što se tečnost apsorbuje začinite solju i biberom. Dodajte 200 ml vode i mešajte dok se ne apsorbuje. Dodajte drugu šolju vode (200 ml) i ponovite proces.
Dodajte treću šolju vode i ponovo kuvajte, dok se ne apsorbuje. Na kraju dodajte preostali maslac, promešajte da se rastopi i odstranite sa ringle. Ostavite pirinač da se sasvim ohladi i slegne.
Isecite mocarelu na male kocke. Stavite mali deo pirinča preko svog dlana i razvijte ga u sloj. Stavite malo parčence mocarele u sredinu i oblikujte loptu.
Loptu uvaljajte prevo u brašno, posle u umućena jaja i na kraju u prezle. Oformite tako svu količinu pirinča. Poređajte sve pirinčane ćuftice na papir za pečenje u posudu za pečenje. Poređajte sve pirinčane ćuftice na papir za pečenje u posudu za pečenje. Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta dok ne dobije zlatastu boju.
Druga varijanta spremanja koju možete da isprobate je da ispržite pirinčane ćufitce arančini u zagrejanom ulju.