Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ćufte od pirinča»Pirinčane ćuftice arančini

Pirinčane ćuftice arančini

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pirinčane ćuftice arančini4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
15
"Pirinčane ćuftice arančini, koje su toliko ukusne, da mogu da nas nateraju da postanemo vegetarijanci"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 4 kašike
  • vino - 1/2 šolje, belo
  • mocarela - 120 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 150 g
  • prezle - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i beli luk na sitno. U tiganju na ringli na umerenoj temperaturi istopite pola maslaca. Dodajte luk i beli luk i zapržite dok ne omekša. Dodajte pirinač i pržite mešajući oko 3 minuta. Dodajte belo vino.

Nakon što se tečnost apsorbuje začinite solju i biberom. Dodajte 200 ml vode i mešajte dok se ne apsorbuje. Dodajte drugu šolju vode (200 ml) i ponovite proces.

Dodajte treću šolju vode i ponovo kuvajte, dok se ne apsorbuje. Na kraju dodajte preostali maslac, promešajte da se rastopi i odstranite sa ringle. Ostavite pirinač da se sasvim ohladi i slegne.

Isecite mocarelu na male kocke. Stavite mali deo pirinča preko svog dlana i razvijte ga u sloj. Stavite malo parčence mocarele u sredinu i oblikujte loptu.

Loptu uvaljajte prevo u brašno, posle u umućena jaja i na kraju u prezle. Oformite tako svu količinu pirinča. Poređajte sve pirinčane ćuftice na papir za pečenje u posudu za pečenje. Poređajte sve pirinčane ćuftice na papir za pečenje u posudu za pečenje. Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta dok ne dobije zlatastu boju.

Druga varijanta spremanja koju možete da isprobate je da ispržite pirinčane ćufitce arančini u zagrejanom ulju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: