Način pripreme
1. Isecite meso na kockice i stavite ga u posudu. U njega stavite sve navedene sastojke za marinadu, zelene začine iskidajte, a luk krupnije isecite. Dobro promešajte.
2. Pokrijte posudu providnom folijom i stavite u frižider na jednu noć.
3. 20 minuta pre nego što počnete da pripremate ražnjiće, izvadite meso iz frižidera da dobije sobnu temperaturu, nakon toga ga nanižite na metalne ili drvene ražnjiće.
4. Ugrejte nekoliko kapljica maslinovog ulja u tiganju sa debelim dnom koje se ne lepi. Preporučujem da temperatura bude na jačini malo ispog maksimuma.
5. Pecite dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana, pazite da ne okrećete mnogo puta meso da ga ne biste isušili.
6. Gotove ražnjiće servirajte odmah posute iseckanim ili celim listovima mente za još arome. Posolite i konzumrajte sa zadoboljstvom.
Prijatno!