Način pripreme
U šerpu sipajte mleko, dodajte šećer i zagrejte. Stavite parčiće čokolade, mešajte dok ne dobijete glatku homogenu smesu.
U posudicu sipajte hladnu vodu, stavite želatin i sačekajte dok ne omekša, nakon toga ga stavite u mlečni krem i mešajte dok se potpuno ne rastopi. Sklonite posudu sa ringle.
Umutite pavlaku u čvrst sneg. Dodajte je u porcijama u ohlađen mlečan krem koji polako počinje da se steže. Nakvasite kalup, u koji ćete ređati desert, vodom. Na dno sipajte pola krema.
Blago potopite piškote u hladnu kafu. Poređajte sloj preko krema. Stavite borovnice i kupine i sipajte preostali krem. Pokrijte parčetom najlona i stavite kalup u frižider dok se ne stegne.
Pre nego što okrente stegnuti desert u tanjir, potopite kalup i toplu vodu.
Nek vam je slatko!