Način pripreme
Da biste jelo osim ukusnim načinili i lepim oformite oštrim nožem krompir da bude mali kao pečurke.
Napravite proreze na svežim kobasicama.
Stavite ih u tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem i usitnjenom malom gavicom luka, ispržite kratko. Prelijte belim vinom, sačekajte minut, da ispari alkohol i dodajte isečene pečurke i krompir.
Začinite jelo prstohvatom peršuna i biberom. Ako volite začin selen, možete da stavite i njega, uklapa se!
Sipajte oko 200 ml tople vode. Poklopite posudu i dinstajte dok krompir ne omekša. Malo pre nego što sklonite s vatre posudu sa kobasicom i krompirom, zgusnite sos brašnom razmućenim u čaši vode.
Servirajte kobasice sa pečurkama i krompirom sa salatom po želji! Uklapa se i trušija i zelena salata.
Nek vam je slatko!