Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Kobasice sa pečurkama i krompirom

Kobasice sa pečurkama i krompirom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kobasice sa pečurkama i krompirom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"I kada treći put krenete da sipate dodatno, shvatata da je jelo veoma uspešno"

Potrebni sastojci

  • kobasice - 4 komada, sveže
  • pečurke - 300 g
  • krompir - 7 - 8 komada, mali
  • luk - 1 mala glavica
  • belo vino - 1 šolja
  • peršun - - prstohvat
  • so
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • biber - prstohvat
  • brašno - 1 ravna kašika
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste jelo osim ukusnim načinili i lepim oformite oštrim nožem krompir da bude mali kao pečurke.

Napravite proreze na svežim kobasicama.

Stavite ih u tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem i usitnjenom malom gavicom luka, ispržite kratko. Prelijte belim vinom, sačekajte minut, da ispari alkohol i dodajte isečene pečurke i krompir.

Začinite jelo prstohvatom peršuna i biberom. Ako volite začin selen, možete da stavite i njega, uklapa se!

Sipajte oko 200 ml tople vode. Poklopite posudu i dinstajte dok krompir ne omekša. Malo pre nego što sklonite s vatre posudu sa kobasicom i krompirom, zgusnite sos brašnom razmućenim u čaši vode.

Servirajte kobasice sa pečurkama i krompirom sa salatom po želji! Uklapa se i trušija i zelena salata.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: