Pestil sa šljivama i jabukama

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
47
287
21/01/2020
"O zaboravljenoj umetnosti pripremanja aromatičnog pestila - o tome ćemo danas govoriti "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite šljive od koštica. Presecite ih na polovine.

Jabuke isecite na komade, izbacite samo deo sa semenkama.

Voće stavite u veliku šerpu, dodajte šećer, vodu, koru od limuna i dodajte aromu vanile.

Šerpu stavite na vatru i kuvajte voće oko 40 minuta. Sklonite sa vatre.

Ispasirajte voće i procedite dobivenu smešu kroz cediljku. Vratite proceđenu smešu u šerpu i ostavite je ne umerenoj vatri.

Mešajte pestil dok se ne zgusne i dok ne počne da ostavlja tragove po dnu šerpe prilikom mešanja. Malo pre nego što pestil skinete sa vatre dodajte pektin. Sipajte pestil u kalupe po vašoj želji. Ostavite ga da se potpuno ohladi.

Izvadite ohlađeni pestil i poređajte ga na papir za pečenje. Umotajte ga i čuvajte na hladnom i suvom mestu.

Razume se, ovo nije originalni recept za pestil, već za nekadašnju marmeladu, koja se svojevremeno prodavala na kilogram.

Recept sam pronašao pod tim imenom i ono će ostati.

Probajte ovaj recept za pestil od šljiva i jabuka, dobićete veoma ukusnu marmeladu od šljiva i jabuka, od koje nećete prestati da sečete parče po parče!

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar