Način pripreme
U blenderu i mašinu za mlevenje kafe sameljemo smeđi šećer. U njega dodajemo kore od jabuka i šljive, isečene na komade i takođe sameljemo, ali krupnje.
U ovu smesu sipamo izmrvljen kornfleks, ovsene pahuljice, ovsene mekinje, čiu ili susam i sirup od agave.
Prebacujemol u šerpu, dodajemo vanilin šećer i ugrevamo 3 minuta na umerenoj vatri uz neprestano mešanje. Ostavljamo da se ohladi i pomešamo sa umućenim jajima.
Ugrevamo rernu do 180 stepeni i sipamo smesu, poravnamo u plehu, obloženim papirom za pečenje. Pravimo proreze, na taj način markidamo barove po želji. Klasični su pravougaooni prečnika 9/3.
Pečemo oko 30 minuta u zavisnosti od debljine. Pratite ih, čim dobiju braon boju po ivicama izvadite iz rerne i ostavite da se otpuno ohlade, bar 30 minuta.
Izlomite barove po markikdanim prorezima i jedite ujutru za energiju tokom celog dana.
Prijatno!
* Što su tanji, toliko su hrskaviji. Ako vaši barovi ostanu meki i kad se ohlade, možete ih sušiti u slaboj rerni 10-15 minuta.