Njoke od batata

AnonymousAnonymous
Početnik
322
1
15/01/2020
"Recept je za dve osobe, što znači da treba da poslužite i odgovarajuće vino "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Batat izbosti viljuškom, pa ga peći u rerni 40 minuta na 200 stepeni C.

Oljuštiti ga i izgnječiti, pa dodati narendani parmezan, jaje i brašno. Umesiti testo i dobro ga izraditi na radnoj površini. Podeliti ga na 4 dela.

Svaki deo razvući prstima u dug, tanak valjak, pa seći parčiće oko 1.5 cm širine.

Okrenuti viljušku naopako, pa svaki delić testa kotrljati preko viljuške, da se naprave šare.

Njoke skuvati u posoljenoj, provreloj vodi. Izvaditi i ocediti.

Maslac zagrejati u tiganju, pa dodati naseckane listove žalfije.

Posle 3-4 minuta, dodati i njoke, pa ih pržiti da 7-8 minuta, da dobiju boju i upiju aromu.

Služiti toplo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar