Kobler sa jagodama

AnonymousAnonymous
Početnik
322
1
15/01/2020
"Ne odričemo se kafice, naročito ako je u društvu ove predivne poslastice "
Priprema50 min.
Ukupno50 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagode - 900 g
  • šećer - 70 g + 2 kašike
  • gustin - 2 kašike
  • ekstrakt badema - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1.5 kašičica
  • brašno - 130 g
  • so - ½ kašičice
  • maslac - 55 g
  • mleko - 60 ml
  • jaja - 1 kom.
  • listići badema - 50 g
  • slatka pavlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Jagode oprati i očistiti, pa preseći na četvrtine. Poređati ih u keramičku posudu.

Pomešati 70 g šećera i gustin, pa posuti po jagodama. Poprskati sa ekstraktom badema, pa blago promešati.

Pokriti aluminijumskom folijom i peći 20 minuta na 200 stepeni C.

U dubljoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, so i 2 kašike šećera. Dodati maslac naseckan na kockice, pa ga sjediniti sa brašnom.

Umutiti jaje sa mlekom, pa ga dodati brašnu. Dobro sjediniti.

Jagode promešati, pa velikom kašikom za sladoled odvajati testo i poređati po jagodama. Posuti seckanim bademima i sa malo šećera.

Peći 20-tak minuta na istoj temperaturi.

Služiti toplo sa malo umućene slatke pavlake.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar