Kobler sa kajsijama

07/06/2018
"Nije potrebno da znate šta tačno znači kobler, ali možete da nam verujete da smo vam pripremili nešto veoma ukusno "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano241
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kajsije potopite na oko 40 sekundi u vrelu vodu, izvadite ih i potopite u ledenu vodu. Isecite na dva dela, izvadite košticu i oljuštite ih. Pospite sa 1 supenom kašikom brašna i 1/2 šolje šećera.

Pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte šećer i hladan maslac i mešajte dok ne dobijete granulce. Postepeno dodajte pavlaku i berzo oblikujte rukama.

Razvucite po dnu posude /vatrostalne činije/. Odozo poređajte kajsije sa otvorom na gore. Preko sipajte sos koji su pustile. Pospite sa 2-3 supene kašike šećera.

Pospite sa malo rastopljenog kravljeg maslaca.

Pecite na 220 stepeni.

Secite na 2 ili 4 dela, kad se ohladi i ukrasite sladoledom od pavlake.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti