bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Kobler sa breskvama

Kobler sa breskvama

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Početnik
107241k16
Kobler sa breskvama
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 4
16/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Još se raspravlja da li je kobler engleska ili američka tvorevina! Međutim, jedno je sigurno - ne postoji drugi takav desert sa breskvama!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Breskve se operu, naseckaju se na sitne kockice i posipaju se 1 šoljom šećera i cimetom.

U posudu se stavljaju brašno, mleko, istopljeni kvasac, prašak za pecivo i vanila.

Umesi se mrvljivo testo od maslaca.

U okruglu tepsiju, podmazanu uljem i bršanom, se stavljaju breskve.

Odozgo se raspoređuju mrve testa.

Kobler od breskvi se stavlja da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne dobije zlatkasta boja.

Neka vam je slatko sa ovim unikatnim desertom od breskvi koji podseća na krambl!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: