Način pripreme
Rerna - 180 stepeni
Keramička posuda (kalup), koji može da se koristi u rerni, dimenzija 28/20 cm.
Maslac nasecite na kockice i rasporedite ga u posudu za pečenje. Ubacite ga u rernu na 100 stepeni i ostavite ga da se samo istopi, izvadite ga odmah i ostavite po strani.
U posudi promešajte brašno, 200 g šećera, prašak za pecivo. Mešajte žicom i dodajte mleko uz neprestano mešanje, možete da koristite i mikser na najmanjoj brzini, kako se ne bi napravile grudvice. Kada smesa postane homogena, sipajte je u posudu sa istopljenim maslacem. Nemojte da mešate!
Trešnje očistite od koštica
Stavite ih u duboku posudu, dodajte ostatak šećera i 1 kašiku brašna. promešajte. rasporedite ih pravilno preko testa u posudi i ponovo, nemojte da mešate.
Pecite na 180 stepeni oko 50-60 minuta ili do zlatne kore. Čačkalica treba da bude suva iz kolača, kada je zabodete.
U principu se svaki kobler služi topao uz kuglu sladoleda, za više raskoša, ali ga vi možete poslužiti i hladnog. U oba slučaja imaćete fantastičan ukus i misris svežeg voća. Možete ga pripremati sa kajsijama, breskvama, šljivama.
Kod serviranja se ne seku pravilni oblici, već se služi kašikom.