Italijanski božićni romboidi

22/01/2020
"Dajemo vam idelu za božićne kolače čak iz Italije i nadamo se da ćete uživati u božićnom ukusu "
Priprema15 min.
Kuvanje22 min.
Ukupno37 min.
Porcije45
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • orasi - 200 g, mrvljeni
  • brašno od spelte - 260 g, integralno + 1 - 2 supena kašike za razvlačenje
  • kokosov šećer - 160 g
  • kora od limuna - od 1 limuna, rendana
  • voda - 135 ml
  • soda bikarbona - 2 kašičice
  • cimet - 1/2 kašičice
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite brašno, orahe, kokosov šećer, koru od limuna, sodu i začine i promešajte.

Dodajte vodu i mešajte drvenom kašikom dok ne počne da se stvara testo.

Rukama oblikujte lepljivo testo.

Kidajte 1/3 od testa i napravite rukama slatku salamu prečnika oko 3-4 cm, na brašnom posutoj radnoj površini.

Pritisnite odozgo tako da se spljeska i nožem isecite testo po dijagonali tako da dobijete slatke romboide. napravite iste korake i sa preostalim testo.

Premestite božićne kolače u pleh, obložen papirom za pečenje, ostavite oko 2 cm razmak između.

Pecite keksiće u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20-22 minuta.

Čim se ispeku, premestite italijanske božićne romboide na rešetku da se potpuno ohlade.

Posle čuvajte u kutiji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar