Način pripreme
U posudu stavite brašno, orahe, kokosov šećer, koru od limuna, sodu i začine i promešajte.
Dodajte vodu i mešajte drvenom kašikom dok ne počne da se stvara testo.
Rukama oblikujte lepljivo testo.
Kidajte 1/3 od testa i napravite rukama slatku salamu prečnika oko 3-4 cm, na brašnom posutoj radnoj površini.
Pritisnite odozgo tako da se spljeska i nožem isecite testo po dijagonali tako da dobijete slatke romboide. napravite iste korake i sa preostalim testo.
Premestite božićne kolače u pleh, obložen papirom za pečenje, ostavite oko 2 cm razmak između.
Pecite keksiće u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20-22 minuta.
Čim se ispeku, premestite italijanske božićne romboide na rešetku da se potpuno ohlade.
Posle čuvajte u kutiji.