Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Kamamber u lisnatom testu sa slatkom od trešanja

Kamamber u lisnatom testu sa slatkom od trešanja

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kamamber u lisnatom testu sa slatkom od trešanja
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
"Neodoljivo ukusan kamamber u lisnatom testo - tajna je u trešnjama... i u majstorskoj izvedbi, razume se"

Potrebni sastojci

  • kamamber - 250 g
  • lisnato testo - 1 komad, oko 230 g
  • slatko od celih trešanja - 4 - 5 kašika
  • jaje - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Postavite kalup, od 22 cm sa prstenom koji se skida, papirom za pečenje. Razvucite lisnato testo. Izbušite dno viljuškom.

Isecite kamamber na male parčiće. Stavite ga u posudu za pečenje i dodajte 4-5 kašika slatka od celih trešanja.

Umitite jedno jaje viljuškom. Odvojte u šolju za mazanje testa, a ostatkom prelijte sir.

Savijte lisnato testo u lepe nabore, pokrivajući nadev. Namažite izdvojenim jajetom.

Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Raskošan desert, obavezno probajte!

Nek vam je slatko sa ovim kamamberom u lisnatom testu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: