Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Korpice»Kajsije sa pastom od badema u lisnatom testu

Kajsije sa pastom od badema u lisnatom testu

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Kajsije sa pastom od badema u lisnatom testu
Fotografije: marcheva14
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
"Jedinstveno sveže i aromatične pogačice od lisnatog testa koje su zadovoljstvo za pripremu i jelo"

Potrebni sastojci

  • bademovo brašno - 4 supene kašike
  • šećer - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • ekstrakt badema - kapljica ili 1/4 kašičice, esencija
  • lisnato testo - 250 - 300 g
  • kajsije
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 190 stepeni;

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Bademovo brašno pomešamo sa šećerom uz pomoć kašike. Jaje umutimo viljuškom, dodajemo ekstrakt badema. Od ove smese od jaja dodajemo oko 7 kašičica u smesu sa bademovim brašnom. Promešamo spatulom dok ne dobijemo pastu.

Treba da dobijemo vlažnu i lepljivu smesu, koja kad se pritisne rukom može da se sakupi. Ostavljamo sa strane.

Lisnato testo, odmrznuto, otaramo i okruglim kalupom oko 10 cm, isečemo krugove, to su 4 diska. Stavljamo u pleh, obložen papriom za pečenje i izbušimo viljuškom. Uz pomoć četke namažemo preostalo jaje.

Ponovo isečemo kalupom četiri kruga, a u sredini - kalupom oko 6 cm da bismo dobili prsten, koji zalepimo na osnovni krug. Dobija se malo udubljenje.

U ovo udubljenje stavljamo po 2 kašičice paste od badema. Odozgo stavljamo polovinu kajsija. Namažemo jajetom sa strane, posipamo kajsije svetobraon šećerom.

Pečemo na 190 stepeni za oko 25-30 minuta.

Izvor: Anna Olson

Napomena: Svaki recept MasterChef Ane Olson koji sam probala da pripremim je završen ogromnim neuspehom. Svaki put čitam detaljno, gledam video, pišem, prevodim i na kraju ništa ne uspeva. Njeni recepti su više nego fantastični, ali se ispostavilo da je teško da se naprave, a i mnogi sastojci koji se nalaze, ovde ne mogu da se nađu, ja prokušavam da dodam nešto drugo i da iskoristim. Ne uspeva, nikako.

Ovaj njen recept je više nego elementaran i zato sam odlučila da ga pripremim, najviše što može da se koristi gotovo lisnato testo, jer po ovom toplom vremenu nemam nameru da tako nešto radim, neće uspeti.

Listnato testo je veoma prijatno, hrskavo, sa predivnim nadevom od badema i mirisom badema i kiselo-slatkom svežinom kajsija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: