Kajsije sa pastom od badema u lisnatom testu

20/04/2019
"Jedinstveno sveže i aromatične pogačice od lisnatog testa koje su zadovoljstvo za pripremu i jelo "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano65
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bademovo brašno - 4 supene kašike
  • šećer - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • ekstrakt badema - kapljica ili 1/4 kašičice, esencija
  • lisnato testo - 250 - 300 g
  • kajsije
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 190 stepeni;

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Bademovo brašno pomešamo sa šećerom uz pomoć kašike. Jaje umutimo viljuškom, dodajemo ekstrakt badema. Od ove smese od jaja dodajemo oko 7 kašičica u smesu sa bademovim brašnom. Promešamo spatulom dok ne dobijemo pastu.

Treba da dobijemo vlažnu i lepljivu smesu, koja kad se pritisne rukom može da se sakupi. Ostavljamo sa strane.

Lisnato testo, odmrznuto, otaramo i okruglim kalupom oko 10 cm, isečemo krugove, to su 4 diska. Stavljamo u pleh, obložen papriom za pečenje i izbušimo viljuškom. Uz pomoć četke namažemo preostalo jaje.

Ponovo isečemo kalupom četiri kruga, a u sredini - kalupom oko 6 cm da bismo dobili prsten, koji zalepimo na osnovni krug. Dobija se malo udubljenje.

U ovo udubljenje stavljamo po 2 kašičice paste od badema. Odozgo stavljamo polovinu kajsija. Namažemo jajetom sa strane, posipamo kajsije svetobraon šećerom.

Pečemo na 190 stepeni za oko 25-30 minuta.

Izvor: Anna Olson

Napomena: Svaki recept MasterChef Ane Olson koji sam probala da pripremim je završen ogromnim neuspehom. Svaki put čitam detaljno, gledam video, pišem, prevodim i na kraju ništa ne uspeva. Njeni recepti su više nego fantastični, ali se ispostavilo da je teško da se naprave, a i mnogi sastojci koji se nalaze, ovde ne mogu da se nađu, ja prokušavam da dodam nešto drugo i da iskoristim. Ne uspeva, nikako.

Ovaj njen recept je više nego elementaran i zato sam odlučila da ga pripremim, najviše što može da se koristi gotovo lisnato testo, jer po ovom toplom vremenu nemam nameru da tako nešto radim, neće uspeti.

Listnato testo je veoma prijatno, hrskavo, sa predivnim nadevom od badema i mirisom badema i kiselo-slatkom svežinom kajsija.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar