Sombrero tanjir

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404277843108
Sombrero tanjir
Fotografije: Anonymous
1 / 3
16/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Kada kažem Meksiko, mislim sombrero. Ne onaj slamnati, već ovaj sa nekoliko vrsta mesa"

Potrebni sastojci

  • svinjska dimljena rebra - 200 g
  • svinjski kare - 300 g
  • pileći bataci - 250 g
  • krompir - 1 kom.
  • paprike - 200 g., babure
  • tikvice - 100 g
  • plavi patlidžan - 100 g
  • šampinjoni - 50 g
  • kukuruz šećerac - 30 g (konzervisani)
  • crveni pasulj - 30 g (konzervisani)
  • mileram - 30 g
  • sitni sir - 30 g
  • so
  • biber - mleveni, crni
  • mirođija
  • vorčester sos
  • med
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvati svinjska rebra, pa staviti u tepsiju i premazati mešavinom vorčester sosa i meda. Zapeći u rerni.

Svinjsku šniclu i batake začiniti solju i biberom, pa ispržiti u tiganju.

Krompir obariti, raseći unakrsno i ispuniti smesom od milerama, sitnog sira i mirođije.

Povrće izgrilovati (ili ispržiti u tiganju na malo maslinovog ulja).

Kukuruz i pasulj posoliti, pa kratko propržiti na maslinovom ulju.

Servirati sve zajedno na jednom tanjiru.

Služiti toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: