Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Mini pice»Tanjir sa mini picama i mini picama kalcone

Tanjir sa mini picama i mini picama kalcone

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
6413333
Tanjir sa mini picama i mini picama kalcone
Fotografije: Diana Androva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Kako da ne poželiš bar još jedan stomak, da bi mogao da probaš od svih mini pica i mini pica kalcone"

Potrebni sastojci

  • brašno - 8 šolja
  • suvi kvasac - 2 kašičice
  • morska so - 2 kašičice, samlevena
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike, ekstra vrdžin
  • za ukras
  • maslinovo ulje - 12 supenih kašika
  • paradajz pire - 3 šolje
  • so - 1/2 kašičice
  • beli luk - 4 čena, izgnječen
  • origano - 2 kašičice, suv
  • kačkavalj - 400 g ili parmezan
  • masline - zelene, bez koštica
  • nadev za kalcone
  • pečurke - 200 g
  • spanać - 2 šaka
  • beli luk - 3 čena, star
  • maslac - 1 kockica
  • so - 1/2 kašičica
  • biber - 2 prstohvata, mleven
  • majčina dušica
  • sos od paradajza - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo prosejte brašno i pomešajte ga sa kvascem i solju. Napravite udubljenje i u njega sipajte 600 ml mlake vode i maslinovo ulje. Zamesite meko testo. Ako je potrebno dodajte još malo vode ili brašna. Mesite dok ne prestane da se lepi. Stavite u posudu namazanu maslinovim uljem, i ostavite da nadođe na sobnoj temperaturi oko jedan sat, ili dok se ne udvostruči.

Rernu prethodno uključite na 300 stepeni. Pica bude najukusnija ako se peče na keramičkoj ploči, na primer na velikom saču ili plitkom plehu. Sač ili plitak pleh stavite u hladnu rernu da se ugreva postepeno do 300 stepeni.

Polovinu testa razvucite na foliji ili papiru za pečenje. Od njega uz pomoć obruča oblikuje krugove (mini pice). Svaku namažite paradajz pireom, stavite začine - izgnječen beli luk i origano i pospite parmezanom ili kačkavaljem. Na svaku mini picu stavite po jednu zelenu maslinu i pospite sa malo maslinovog ulja.

Pospite malo brašna po saču i u njega poređajte mini pice. Pecite 5-6 minuta dok ne dobiju hrskavu koricu i dok se parmezan ili kačkavalj ne rastope.

Za mini pice kalcone, od preostalog testa razvucite tanak krug testa. U tiganj iskidajte pečurke, dodajte iseckan beli luk i kockicu maslaca. Promešajte. Začinite solju i biberom i iseckanom majčinom dušicom. Na kraju dodajte spanać, sačekajte da se savije i dodajte paradajz pire. Skinite sa vatre.

Od testa isecite krugove srednje veličine (imajte u vidu da ćete ih saviti na pola i treba da budu duplo veći od mini pica). Stavite nadev u sredinu krugova (možete iskidati malo mocarele, biće odlično, izvucite testo i zatvorite ga. Pritisnite.

Prstima napravite lepe ivice na pici (važno je da bude dobro zatvorena, u protivnom će deo nadeva izaći).

Picu pecite na isti način kao i mini pice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: