Tanjir sa mini picama i mini picama kalcone

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
01/03/2018
"Kako da ne poželiš bar još jedan stomak, da bi mogao da probaš od svih mini pica i mini pica kalcone "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano444
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za testo prosejte brašno i pomešajte ga sa kvascem i solju. Napravite udubljenje i u njega sipajte 600 ml mlake vode i maslinovo ulje. Zamesite meko testo. Ako je potrebno dodajte još malo vode ili brašna. Mesite dok ne prestane da se lepi. Stavite u posudu namazanu maslinovim uljem, i ostavite da nadođe na sobnoj temperaturi oko jedan sat, ili dok se ne udvostruči.

Rernu prethodno uključite na 300 stepeni. Pica bude najukusnija ako se peče na keramičkoj ploči, na primer na velikom saču ili plitkom plehu. Sač ili plitak pleh stavite u hladnu rernu da se ugreva postepeno do 300 stepeni.

Polovinu testa razvucite na foliji ili papiru za pečenje. Od njega uz pomoć obruča oblikuje krugove (mini pice). Svaku namažite paradajz pireom, stavite začine - izgnječen beli luk i origano i pospite parmezanom ili kačkavaljem. Na svaku mini picu stavite po jednu zelenu maslinu i pospite sa malo maslinovog ulja.

Pospite malo brašna po saču i u njega poređajte mini pice. Pecite 5-6 minuta dok ne dobiju hrskavu koricu i dok se parmezan ili kačkavalj ne rastope.

Za mini pice kalcone, od preostalog testa razvucite tanak krug testa. U tiganj iskidajte pečurke, dodajte iseckan beli luk i kockicu maslaca. Promešajte. Začinite solju i biberom i iseckanom majčinom dušicom. Na kraju dodajte spanać, sačekajte da se savije i dodajte paradajz pire. Skinite sa vatre.

Od testa isecite krugove srednje veličine (imajte u vidu da ćete ih saviti na pola i treba da budu duplo veći od mini pica). Stavite nadev u sredinu krugova (možete iskidati malo mocarele, biće odlično, izvucite testo i zatvorite ga. Pritisnite.

Prstima napravite lepe ivice na pici (važno je da bude dobro zatvorena, u protivnom će deo nadeva izaći).

Picu pecite na isti način kao i mini pice.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar