Janija sa pilećim batacima i povrćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Janija sa pilećim batacima i povrćem
Fotografije: Simona
1 / 2
23/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
"Tradicionalnu janiju sa pilećim mesom i povrćem smo napravili, mnogo smo zadovoljni"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 kg
  • voda - 2 litra
  • krompir - 7 komada (srednje veliki)
  • šargarepa - 3 komada
  • paprika - 1 komad, crvena
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • dimljena aleva paprika - 3 kašike
  • ulje - 1/2 šolje
  • so - po ukusu
  • brašno - 2 kašike
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Batake operemo.

U šerpu sipamo ulje i zapržimo ih dok ne postanu zlatasti sa svih strana.

Operemo povrće i sečemo krompir na krupne kocke, šaragrepe na kolutove, papriku takođe na krupne parčiće, luk sečemo na sitno.

Paradajzu sklanjamo ljusku i takođe iseckamo na sitno.

Čim su bataci gotovi, stavljamo dimljenu alevu papriku i paradajz, promešamo.

Dodajemo im povrće i sipamo vodu.

Ostavljamo jelo da vri na slaboj vatri oko 30-40 minuta.

Nakon toga sklanjamo sa ringle, rastvaramo brašno u malo vode i dodajemo u šerpu uz neprestano mešanje.

Odozgo posipamo janiju sitno isečenim peršunom.

Janija sa pilećim batacima i povrćem je gotova!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: