Način pripreme
U posudi prosejte brašno. Dodajte pola kašičice soli, 1 kašičicu šećera, nekoliko kapljica soka od limuna i 1 kesicu vanile.
Sipajte oko 200 ml tople vode i zamesite testo. Mesite dok ne postane glatko.
Od testa napravite 8 malih i jednakih loptica. Stavite ih na brašnom posutu krpu, pokrijte i ostavite tako da odstoje 30 minuta.
Za to vreme pripremite nadev za štrudlice. Počnite prvo sa bundevom, zato što treba da se ohladi pre korišćenja. Izrendajte krupnije.
U šerpi rastopite kockicu maslaca kravljeg. Stavite rendanu bundevu, kašičicu cimeta i 2-3 supene kašike kravljeg maslaca. Poklopite posudu i dinstajte 10 minuta. Ostavite da se ohladi!
Izrendajte jabuke. Prelijte sokom jednog limuna, aromatizujte sa 1 kašičicom cimeta i zasladite 3 supene kašike šećera.
Promešajte dobro sastojke.
U posudu sipajte seme sucnokreta.
Potopite jednu po jednu, razvucite što je moguće tanje i pospote oba nadeva. Pospite krupnije isečenim orasima.
Uvijte razvučene pogačice na male rolate. Poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje.
Pecite štrudle sa bundevom na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju.
Topl razvijene štrudlice sa bundevom i jabukama obilno pospite šećerom u prahu!
Neka vam je slatko!