Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tartalete»Božićni krostini

Božićni krostini

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Božićni krostini
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
"Božićni krostini - za odlično, praznično raspoloženje kod kuće"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • šećer - 100 g
  • kravlji maslac - 120 g
  • žumanca - 2 komada
  • kora od pomorandže - rendana
  • so - prstohvat
  • prašak za pecivo - prstohvat
  • marmelada od šljiva
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu prosejte brašno sa prstohvatom soli i prstohvatom praška za pecivo.

U njega dodajte kravlji maslac, isečen na komade, 2 žumanca, 2 supene kašike svežeg mleka, šećer i rendanu koru od pomorandže.

Zamesite meko testo sa maslacem. Uvijte testo u parče najlona i stavite u frižider na jedan sat.

Pripremite veće kalupe za tartalete. Nije potrebno da ih mažete, testo je masno i neće biti problema da ih izvadite kad se ispeku.

Razvucite test ona 3-4 mm debljine. Isecite krugove manjeg prečnika nego kalup.

Stavite isečene krugove od testa u kalupe i oblikujte visoku ivicu, pritiskajte testo prema ivicama. Izbušite dno viljuškom.

Sipajte po 2-3 kašičice marmelade od šljiva. Poravnajte, a odozgo stavite zvezdu, isečenu od testa.

Pecite božićne krostate na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobije lepu boju.

Sačekajte da se ohladi i onda izvadite iz kalupa. Pospite šećerom u prahu, pomešanim sa vanilom!

Napomena: od istog testa možete iseći različite zvezdice i zalepite marmeladom!

Neka vam je slatko! Srećni Božićni praznici!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: