Način pripreme
U veliku posudu prosejte brašno sa prstohvatom soli i prstohvatom praška za pecivo.
U njega dodajte kravlji maslac, isečen na komade, 2 žumanca, 2 supene kašike svežeg mleka, šećer i rendanu koru od pomorandže.
Zamesite meko testo sa maslacem. Uvijte testo u parče najlona i stavite u frižider na jedan sat.
Pripremite veće kalupe za tartalete. Nije potrebno da ih mažete, testo je masno i neće biti problema da ih izvadite kad se ispeku.
Razvucite test ona 3-4 mm debljine. Isecite krugove manjeg prečnika nego kalup.
Stavite isečene krugove od testa u kalupe i oblikujte visoku ivicu, pritiskajte testo prema ivicama. Izbušite dno viljuškom.
Sipajte po 2-3 kašičice marmelade od šljiva. Poravnajte, a odozgo stavite zvezdu, isečenu od testa.
Pecite božićne krostate na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobije lepu boju.
Sačekajte da se ohladi i onda izvadite iz kalupa. Pospite šećerom u prahu, pomešanim sa vanilom!
Napomena: od istog testa možete iseći različite zvezdice i zalepite marmeladom!
Neka vam je slatko! Srećni Božićni praznici!