Pašteta od cvekle

25/01/2020
"Uzmite omiljeni hleb od splete, namažite paštetu od cvekle i uživajte u jedinstvenom ukusu "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano422
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Opranu cveklu oljuštimo, isečemo na komade i kuvamo u posoljenoj vodi dok ne bude gotova. Ocedimo dobro, ako je potrebno osušimo ubrusom.

U visokoj posudi pomešamo komade cvekle, sitan sir, maslinovo ulje, so, čen belog luka sitno iseckan, kiselo mleko.

I sve pasiramo dok ne dobijemo glatku smesu kao paštetu. Probamo i ako je potrebno dodajemo malo soli, promešamo i sipamo u posudu. Serviramo paštetu od cvekle posutu peršunom.

Odlična pašteta, namazana preko parčeta hleba od spelte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar