Kiseli crveni paradajz sa mirođijom i belim lukom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
1990
2
25/01/2020
"Pripiremite se za zimu sa nekoliko tegli kiselog crvenog paradajza sa mirođijom i belim lukom - prilog, za koji će se uvek naći jelo "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 kg, sitan
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • mirođija - struk i cvetovi
  • morska so - 40 g, krupna
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite sitan, dobro sazreo paradajz. Operite ga i stavite ga u veliku teglu. Oljuštite nekoliko čenova belog luka, dodajte i njih u paradajz, zajedno sa strukovima i cvastima mirođije.

Kako bi tačno odmerili vodu, a i da vam bude lakše, napunite teglu hladnom vodom.

Vodu iz tegle sipajte u mericu i izmerite količinu. Na svaki litar vode stavite 40 grama soli. Vratite vodu i so u teglu i zatvorite poklopcem.

Prva dva dana okrećite tegle češće i neka stoje poklopcem na dole, dok se ne istopi so. Nakon toga stavite tegle na hladno mesto. Kada mlečno-kisela fermentacija prođe, dodajte 1-2 aspirina u tegle.

Ova turšija ne može da stoji duže vreme, ali je veoma ukusna i ima blago gazirani ukus.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar