Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Miš-maš»Prženi paradajz sa belim lukom

Prženi paradajz sa belim lukom

Vanya BlagoevaVanya Blagoeva
Kuvar
7820209
Prženi paradajz sa belim lukom
Fotografije: Vanya Blagoeva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Prema nepotvrđenim informacijama ovaj recept ide veoma uspešno sa mastikom"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg (crveni)
  • beli luk - 6 - 7 čenova
  • so
  • ulje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Opereo, oljuštimo (po želji) paradajz i narenadmo ga direktno u veliki tiganj ili šerpu.

Dodajemo malo ulje i pržimo dok ne bude gotovo. Čim je smesa gotova, sklanjamo.

Očistimo, operemo i narendamo beli luk i dodajemo ga u vruć paradajz. dodajemo i so po ukusu.

Sipamo ga u tanjire i odozgo preko svakog tanjira isečemo po malo peršuna, ali ga ne mešamo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: