bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Pačetina»Pečeni pačiji ribić u voćnoj marinadi

Pečeni pačiji ribić u voćnoj marinadi

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Početnik
3k12015k246
Pečeni pačiji ribić u voćnoj marinadi
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
27/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Eksplozija ukusa na tanjiru - pačiji ribić u voćnoj marinadi, neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • pačiji ribić - 300 g
  • pomorandže - 1 i 1/2 soka
  • ananas - 200 g, oljušten ili krugovi iz konzerve
  • limun - 2 - 3 supene kašike, sok
  • šalot luk - 3 komada
  • maslinovo ulje - oko 6 supenih kašika + za posipanje po želji
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažemo vam čudesno meze sa ovim raskošnim pačijim ribićima. Kombinujte ih sa lepim prilogom, oni se mogu pretvoriti u prefinjeno glavno jelo.

Ne treba da mešamo pačiji ribić sa grudima, od kojih pripremamo toliko voljeni magre.

Ribić je fin i mali, dosta tanji i mekši. Pošto je to ipak meso divljači, postoje detalji, koje ako se ne prate, može biti suvo i žilavo.

Možete ga peći bez prethodne obrade, ali u ovom receptu vam predstavljam kako da ga napravite da bude još izazovnije.

U početku očistimo od spoljašnjih žilica, ne kvalimo celovistost. Ne diramo žilu u sredini, jer ćemo ga pokidati.

Ako ipak želite da je izvadite, treba da isečete meso na tanke ivice. Ja ga ostavljam celog zato što prilikom marinovanja žila u sredini omekša i čak se ni ne primećuje.

Stavljamo filee u duboku posudu i natrljamo biberom i sa malo soli.

Sameljemo 140 g ananasa, sok od 1 pomorandže i malo soka od limuna. Sipamo u pačetinu tako da lepo prekrije svaki ribić. Pokrivamo streč folijom i ostavljamo u frižideru da stoji 1 dan.

Kada želimo da pečemo naše raskošno meze, pripremamo mu atomatično društvo od šalot luka sa ananasom i sokom od pomorandže.

Sečemo luk na žilijen i pržimo dok ne omekša u 3 kašike maslinovog ulja. Sopamo sok od preostle 1/2 pomorandže i ostatak ananasa - 60 g, samlevenog na kašu. Dodajemo so po ukusu i malo bibera i mešamo dok se sos ne redukuje.

Zapitaćete se zašto ne koristimo marinadu koja je sastavljena od istih komponenata. Ne radimo to zato što u njoj ima krvi, koja se slila iz mesa. Ponekad samo skidam odozgo gde vidim krv, ali vi napravite po svojoj proceni.

I dolazi red na pačetinu.

Odvajamo od marinade, stavljamo file na uburs.

Pečemo u ugrejanom tiganju sa maslinovim uljem. Da dobije tamno zlatnu koricu, a unutra da bude roze.

Serviramo ukusno meso toplo na podlozi od aromatičnog šalot luka.

Prijatno! Pečeni pačiji ribić u voćnoj marinadi su odlični!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: