Način pripreme
Isecite svinjsko meso na sitno. Očistite praziluk i luk i isecite i njih na sitno. Izdinstajte ih u ulju, dok ne omekšaju. Dodajte meso i kuvajte dok ne promeni boju.
Dodajte oprani pirinač, promešajte i dodajte mleveno meso, pomešano pre toga s malo hladne vode.
Kuvajte nadev, dok tečnost ne ispari i pirinač nabubri. Kuvajte na niskoj temperaturi i neprekidno mešajte. Začinite solju i ostalim začinima.
Gotovim nadevom napunite prvo patku. S preostalim nadevom uvijte sarme, tako što na sredinu svakog lista kupusa stavite smesu i uvijete krajeve.
Začinite šnicle biberom i alevom paprikom, solju i muskatnim oraščićem. Namažite patku uljem, solju i alevom paprikom sa svih strana.
U odgovarajuću duboku posudu za pečenje poređajte na dno šnicle, sa strane stavite sarme, a po sredini - patku. Dodajte i pečurke, isečene na pola.
Nalijte toplom vodom, da se prekriju sarme, poklopite posudu staklenim poklopcem i pecite na tihoj vatri (150-170) stepeni oko 3 sata.