Pečeni teleći ribić

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Pečeni teleći ribić1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Priprema sočnog i aromatičnog telećeg ribića je prava umetnost, zato vam i predlažemo ovaj recept za poznavaoce"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g, ribić
  • beli luk - 6 čenova
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 2 šolje
  • paradajz - 2 komada
  • prezle
  • so - po ukusu
  • majčina dušica - 2 prstohvata
  • ruzmarin - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • crno vino - 1 šoljica
  • lovorov list - 2 komada
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremljeno teleće meso operemo i stavljamo da vri 30 minuta u posoljenoj vodi, zajedno sa lovorovim listom i malo bibera. Kad izvadimo, ostavljamo da se ohladi i sečemo na kriške debljine 1.5 cm.

Uvaljamo ih u prezle i poređamo u namazan pleh. Dodajemo čenove belog luka, luk, isečen na krugove, iseckane pečurke i paradajz.

Obilno posipamo začinima i sipamo vino. Stavljamo jelo u prethodno ugrejanu rernu i pečemo na 220 stepeni dok ne bude potpuno gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: