Način pripreme
Napravite proreze po dužini u pačijim grudima, tako da se dobiju džepovi u koje ćete staviti nadev. Pomešate parmezan, narendanu koru limuna, iseckan na sitno beli luk, prstohvat ruzmarina i biber po ukusu.
Naponite džepiće u pačijim grudima. Začinite solju i biberom. Zapecite ih na suvom tiganju oko 5 minuta na umerenoj temperaturi sa strane gde je kožica. Sklonite masnoću i okrenite na drugu stranu. Pecite oko 3 minuta i s druge strane.
Stavite u posudu za pečenje i pecite na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 8-10 minuta. Kad je gotovo izvadite i prekrijte aluminijumskom folijom.
U međuvremenu napravite sos tako što ćete iseći luk, papriku i beli luk na sitno. Porpržite ih u rastopljenom maslacu na umerenoj temperaturi. Dodajte brašno, promešajte dobro i ispržite dok ne dobije zlatastu boju.
Dodajte med, sok od limuna i bujon. Začinite prstohvatom žalfije i majčine dušice. Ostavite sos na slaboj ringli da se krčka dok se ne zgusne ili oko 10 minuta. Na kraju začinite solju i biberom.
Isecite pačije grudi na kriške i pospite sosom. Servirajte s garnirungom po želji.