Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Punjene pačije grudi u sosu

Punjene pačije grudi u sosu

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Punjene pačije grudi u sosu
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Iskušenje za specijalne goste, koji teže samo najboljem"

Potrebni sastojci

  • pačije grudi - 2 komada, s kožicom
  • beli luk - 1 čen
  • parmezan - 50 g
  • limun - kora od 1/2 limuna
  • ruzmarin - 1 prstohvat
  • so
  • biber
  • za sos
  • beli luk - 1 čen
  • luk - 1 manja glavica
  • ljute paprike - 1 komad, mala
  • limun - sok od pola limuna
  • bujon - 200 ml, pileći
  • med - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašika, nepuna
  • maslac - 50 g
  • majčina dušica - 1 prstohvat, suva
  • žalfija - 1 prstohvat, suva
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite proreze po dužini u pačijim grudima, tako da se dobiju džepovi u koje ćete staviti nadev. Pomešate parmezan, narendanu koru limuna, iseckan na sitno beli luk, prstohvat ruzmarina i biber po ukusu.

Naponite džepiće u pačijim grudima. Začinite solju i biberom. Zapecite ih na suvom tiganju oko 5 minuta na umerenoj temperaturi sa strane gde je kožica. Sklonite masnoću i okrenite na drugu stranu. Pecite oko 3 minuta i s druge strane.

Stavite u posudu za pečenje i pecite na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 8-10 minuta. Kad je gotovo izvadite i prekrijte aluminijumskom folijom.

U međuvremenu napravite sos tako što ćete iseći luk, papriku i beli luk na sitno. Porpržite ih u rastopljenom maslacu na umerenoj temperaturi. Dodajte brašno, promešajte dobro i ispržite dok ne dobije zlatastu boju.

Dodajte med, sok od limuna i bujon. Začinite prstohvatom žalfije i majčine dušice. Ostavite sos na slaboj ringli da se krčka dok se ne zgusne ili oko 10 minuta. Na kraju začinite solju i biberom.

Isecite pačije grudi na kriške i pospite sosom. Servirajte s garnirungom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: