Način pripreme
Stavite omekšali maslac u posudu, dodajte šećer i umutite mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa.
Dodajte jaje i nastavite mućenje još 5 minuta.
U drugoj posudi prosejte belo i kestenovo brašno sa prstohvatom soli i jednom kašičicom praška za pecivo.
U porcijama dodajte brašna u maslac smesu. mešajući kašikom. Stavite čokoladne kapljice i dobro homogenizujte sastojke.
Pokrijte posudu parčetom najlona i stavite u frižider na 30 minuta.
Zagrejte rernu bez ventilatora na 180 stepeni. Potavite veliku posudu za pečenje parčetom papira za pečenje.
Od testa nabrašnjenim rukama kidajte po malo i napravite loptice.
Pripljeskajte blago keks i pritisnite ka krajevima viljuškom, da se formiraju šare. Pecite keks 12-15 minuta.
Ohladite keks sa brašnom od kestenja i kapljicama čokolade na rešetki.
Nek vam je slatko!