Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Milibrot mafini sa kapljicama čokolade

Milibrot mafini sa kapljicama čokolade

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10731578
Milibrot mafini sa kapljicama čokolade
Fotografije: Galya Nikolova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
12
"Milibrote ćete naći svuda, ali mekane milibrot mafine ćete naći kod nas i savetujemo vam da ih već danas probate."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 100 ml
  • jaja - 1 komad
  • belanca - 1 komad (žumance se odvaja za premazivanje)
  • suvi kvasac - 7 g
  • smeđi šećer - 90 g
  • esencija - 1 kašičica, rum
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • brašno - oko 400 g
  • maslac - 40 g, istopljen
  • ulje - 20 ml
  • čokolada - kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke za mešenje (brašno, kvasac, šećer, esencija, ulje, jaja, maslac i mleko) stavite u mini pekaru na program Mešenje.

Tepsija za mafine sa priprema tako što se podmazuje ili se u svako gnezdo stavljaju papirne korpice.

Gotovo testo se deli na 10 lopti i svaka od njih se razvija u mali pravougaonik, posipa se željenim nadevom (može i bez) i uvija se u rolat koji može da se veže konopčićem ili da usuče kao uže i da uvijtete u puža. Stavlja se u korpicu.

Procedura se ponavlja sa svim ostalim loptama testa.

Kada su svi milibroti oformljeni, ponovo se ostavljaju da nadođu. Kada napunite kalupe i produže kapice barem 2 cm ka gore :) spremni su da budu ispečeni.

Premazuju se umućenim žumancem, pomešanim sa malo ulja i 2-3 kapljice svežeg mleka i posipaju se šećerom.

Mafini se peku u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni 30 minuta ili dok ne budu gotovi.

Milibrot mafini se ostavljaju na kratko da se ohlade na rešetci, nakon čega se vade iz kalupa. Da bi se jednostavno odlepile papirne korpice lepo se sačeka da se u potpunosti ohlade.

Takođe, pogledajte kako da napravite milibrot pletenicu ili omiljene milibrot kiflice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: