Uvijena pita sa bundevom i orasima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
28/01/2020
"Ukusna uvijena pita sa bundevom i orasima, od koje ne možemo da se odvojimo "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano234
  • Pregledi tokom meseca45
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Pita od Bundeve

Način pripreme

1. Narendajte sirovu bundevu i pospite je šećerom. Promešajte i ostavite da odstoji oko sat.

Postoje vrste bundeva koje su mekše i sočnije i pri kontaktu sa šećerom odvajaju previše tečnosti. Ako vam se to desi, ocedite deo nje, ali ni u kom slučaju sve, jer se u njoj nalazi i naš šećer.

2. Iseckajte orahe na parčiće - ni mnogo sitne, ni mnogo krupne, kao za baklavu.

3. Razvucite kore za pitu preko navlažene čiste krpe, to će pomoći da se ne isuše i ne izlome. Koristite deblje kore.

4. Mažite svaku koru istopljenim maslacem (može da se zameni uljem), raspoređujte ravnomerno bundevu i orahe, pri čemu možete da stavljate bundevu zajedno sa malo tečnosti koju je odvojila - tako da pita bude vlažna i meka.

5. Poređajte u okrugu posudu za pečenje kore u obliku puža. Na dno posude je dobro da stavite dva sloja papira za pečenje ili da namažete mnogo dobro da se ne lepi pita sa bundevom.

6. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta ili dok ne porumeni. Kada se to desi, izvadite iz rerne i prelijte smesom od umućenog velikoh jajeta sa mlekm i sitnim sirom.

Vratite nazad u rernu i dopecite slatku pitu još 20 minuta nadgledajući za svaki slučaj.

7. Gotovu pitu sa bundevom i orasima ostavite da se ohlade i servirajte.

Ako ste koristili papir za pečenje, odvojte ga od pite sa bundevom, pre nego što se pita sasvim ohladi. Tako će biti lakše - u suprotnom može da se zalepi, što nije fatalno, ali jednostavno je teško za odstranjivanje.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar