Način pripreme
U prethodno narendane šargarepe dodajemo korice pomorandže, jaja, maslac i so. Mešamo viljuškom.
O odvojenoj posudi pomešamo šećer, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Mešamo i dodajemo u smesu sa šargarepom.
Dobijeno sipamo u kalup za kolač, namazan i posut brašnom.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne bude gotovo.
Nakon što je kolač gotov, u posudi na ringli pomešajte sveže mleko, šećer, kakao i skrob. Mešajte dok ne provri.
Kada sklonite smesu sa vatre, dodajte maslac i nakon što se i on istopi možete da prelijete kolač.
Gotov kolač od šargarepe se ostavlja 10 minuta, vadi se iz kalupa i preliva se čokoladnim prelivom.
Posipamo koštunjavim voćem po želji za ukras. Kolač sa šargarepom i čokoladnim prelivom je gotov!