Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Ordever»Lignje punjene surimi štapićima

Lignje punjene surimi štapićima

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Lignje punjene surimi štapićima
Fotografije: Ivelina
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Lignje punjene rolnicama od rakova - prava morska proslava u tanjiru, nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • lignje - 6 komada
  • belo vino - 200 ml
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • Za nadev
  • surimi štapići - 250 g, pakovanje
  • parmezan - 100 g, sir
  • gauda - 100 g, narendan ili isečen sitno ili drugi sir
  • mladi luk - 1 struk
  • beli luk - 2 komad, čen
  • ljuta aleva paprika
  • biber - po ukusu
  • kora limuna - narendana kora od 1/2 komada
  • peršun
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažemo vam jedan drugačiji recept, mnogo ukusan i dijetalan da ga napravite i najvažnije, izuzetno je jednostavan!

Surimi štapići su oblik popularnog japanskog kambaka koji se pravi od filea bele ribe takozvane surimi. Svaka rolnica je napravljena od niti slepljenih jedna za drugu i aromatizuje se ekstraktom mesa tihookeanskih rakova. Imaju slano-slatki ukus i podsećaju na dinstane rakove. Surimi štapići su proizvod, u kome nema mnogo masnoća, ugljenih hidrata i kalorija, što je plus za ljude koji drže dijetu.

Sečemo mladi luk i beli luk na sitno, prebacujemo ih u posudu. Dodajemo prethodno isečene surimi štapiće (možete da dodate i ribu tunu), posipamo začinima. Promešamo dobro, dodajemo narendanu koru limuna.

Poparimo lignje u vrućoj vodi jedan minut. Ohladimo ih ledenom hladnom vodom. Punimo lignje pripremljenom smesom, zatvaramo im krajeve čačkalicom. Stavljamo ih u duboki tiganj, prelivamo maslinovim uljem.

Prelivamo punjene lignje vinom i dinstamo oko 20 minuta dok ne bude gotovo. Druga varijanta je da ih pečemo u rerni.

Stavljamo ih u posudu za pečenje, sipamo vino, prelivamo maslinovim uljem.

Lignje punjene surimi štapićima pečemo 20 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: