Sos za jela sa povrćem

04/02/2020
"Nije isto kada u tanjiru pored jela od povrća ima ukusan sos, ješćemo ga do poslednje kapljice "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano145
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1 komad
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašika
  • sirće - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i oljuštimo paradajz i sečemo na kockice srednje veličine, to ponavljamo i sa lukom.

Stavljamo paradajz i luk u jednu kaserolu da se kuvaju, posle dodajemo gnječeni beli luk i ostavljamo da provri.

Nakon toga izgnječimo štapnim mikserom da sos za povrće bude gladak.

Začinimo svim začinima - solju, ljutom alevom paprikom, biberom, cimetom, sirćetom, šećerom i još malo držimo na vatri.

Serviramo uz jela od povrća, odgovara za krompir, tikvice ili patlidžan, može i sa drugim.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar