Farfale fantazija sa čeri paradajzm, škampima i pestom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
05/02/2020
"Brzo, lako, ukusno - Farfale fantazija je vaš izazova za specijalne trenutke sa voljenim čovekom "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano52
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • farfale - 200 g, integralne
  • belo vino - 4 kašike
  • čeri paradajz - 20 - 25 komada (200 g)
  • škampi - 10 - 12 komada
  • beli luk - 2 - 3 komada, čenovi
  • pesto od bosiljka - 2 kašike
  • ljute paprike - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je izuzetno lak i brz, samo treba da znate kako da napravite škampe i testeninu, za koju vam dajem detaljne instrukcije.

Za 200 g testa se stavlja najmanje 2 litra vode i 20 g soli. So treba da se dodaj u vodu pre paste.

Potopite farfale testeninu u kipuću vodu.

Tokom kuvanja ne pokrivajte šerpu, u kojoj ih kuvate, i ne zaboravite da mešate pastu s vremena na vreme kašikom.

Vreme kuvanja je naznačeno na pakovanju. Dva minuta pre nego što je gotovo probajte u regulišite vreme kuvanje prema vašim željama stepena tvrdoće farfala.

Kada ih izvadite imajte u vidu da treba da ih ostavite još jedan-dva minuta da odstoje.

Nemojte ispirati gotovu testeninu hladnom vodom! Nagli pad temperature može da joj pokvari ukus i da smanji sadržaj hranljivih materija i vitamina.

Birajte testeninu od kvalitetne tvrde pšenice. Recept koji vam predlažem je sa integralnim farfalama sa lanenim semenom, aromom bosiljka, sipe, paradajza i škampa.

Priprema škampa:

Odmrznite, ako su zamrznuti, ocedite ih od suvišne vode i osušite ih.

Isecite na polovine čeri paradajz, kao i čenove belog luka.

Zagrejte maslinovo ulje u odgovarajućem tiganju i sipajte beli luk, mrvljenu čili papriku i prstohvat bibera.

Sečekajte nekoliko sekundi da se sotiraju i dodajte škampe.

Smanjite ringlu i dodajte vino, redukujte oko 5 minuta i dodajte čeri paradajz.

Kuvajte oko 4 minuta na srednjoj ringli.

Kada se paradajz izdinsta i omekša dodajte pesto (možete da spremite i bez pesta), mešajući pažljivo da paradajz ne izgubi oblik.

Farfale sa čeri paradajzom, škampima i pestom može da se kuva na dve ringle istovremeno. Sprema se brzo, neophodni su vam samo osećaj i pažnja.

Obično se ne servira sa parmezanom, ali neki ljudi vole i sa njim, zato servirajte jelo kako je vama ukusno.

Završetak sa aromom pesta od bosiljka daje jelu eksplozivnu aromu i ukus.

Ovu vrstu jela možete da spremite i bez škampa, servrirajući ga sa parmezanom - biće gotovo za pet minuta!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar