Način pripreme
Pripremljeni svinjski kotleti se operu veoma dobro. Istucaju se na tanko. Nožem se seku po krajevima i sredini da se ne savijaju prilikom prženja.
Promešaju se istucani biber i so i šnicle se namažu sa obe strane. Ostavljaju se da odstoje 30 minuta na hladnom.
Meša se kaša od jaja umućenih u penu, brašna, mrvica belog hleba i kačkavalja. Meša se viljuškom, ne pasira se, da ostane narendan kačkavalj.
Šnicle se potapaju u kašu i ostavljaju se da odstoje 10 minuta u njoj.
Ulje se zagreva i u njemu se prže šnicle na srednjoj temperaturi, pri čemu se okreću nekoliko puta, da se dobro isprže.
Prže se sa dobrom količinom kaše, a kada se potope u ulje, preko šnicle koja se prži se stavlja malo kaše.
Ukusne šnicle sa kačkavaljem na milanski način iz 1960. godine, koje treba da probate!