Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan sa kačkavaljem na đenovski način

Patlidžan sa kačkavaljem na đenovski način

Marina NordMarina Nord
Kuvar
46511427144
Patlidžan sa kačkavaljem na đenovski način1 / 2
03/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Eh taj patlidžan - od ukusnog ukusniji, a ovaj sa kačkavaljem smelo određujemo kao najukusniji"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • kačkavalj - 300 g
  • jaja - 4 komada, skuvana
  • maslac - 125 g
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • kiselo mlkeo - 1 šolja, ceđeno
  • mirođija - 6 strukova
  • peršun - 6 strukova
  • biber - 1/3 kašičice
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se seče na pola po dužini i izdubi se unutrašnjost. Posipa se solju i ostavlja se da odstoji 10 minuta.

Jaja i kačkavalj se narendaju, dodaju se maslac i biber i smesa se meša, pri čemu se dodaje izdubljena unutrašnjsot isečena na sitno.

Ovim nadevom se puni patlidžan i peče se 40 minuta na 220 stepeni.

Gotov punjeni patlidžan se servira preliven sosom. On se sprema tako što se pomešaju kiselo mleko i ceđeno kiselo mleko i dodaju se isečeni zeleni začini.

Probajte još i Jednostavan punjeni patlidžan, Vegetarijanski punjeni patlidžan, Klasičan punjeni patlidžan, Patlidžan sa mlevenim mesom i kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: