Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Janija»Kaša od pilećih bubaca

Kaša od pilećih bubaca

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Kaša od pilećih bubaca
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Ekonomično i ukusno - brza ideja za večeru, koja će se čudesno odraziti i na vaš budžet"

Potrebni sastojci

  • pileći bubci - 600 g
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • luk - 2 glavice
  • biber - 2 kašike
  • univerzalni začin - 2 kašike
  • čubar - 1 prstohvat
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće bubce veoma dobro očistimo. Uzimamo posudu sa vodom i stavljamo ih da vru. Možemo da korstimo i ekspres lonac, tamo će se brže skuvati.

Luk očistimo i isečemo na stino. U posudi zagrevamo ulje i sipamo isečen luk.

Mešamo dok luk ne omekša, nakon čega dodajemo brašno i alevu papriku i mešamo ponovo tako da se ne stvore grudvice od brašna.

U tankom mlazu dodajemo vodu, a najbolje je da se koristi bujon od kuvanih pilećih bubaca.

Dodajemo i same bubce sa univerzalnim začinom i čubar. Ponovo mešamo dobro i ostavljamo pileću kašu da provri, a to oduzima oko 5-10 minuta.

Serviramo kašu dok je još topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: