Način pripreme
1. U posudi se promeša sitan sir, dodaje se skrob, šećer, kokos i dva žumanca. Promeša se da se pomešaju sastojci i da se dobije fina smesa. Između dlanova se oforme loptice, ako je previše rastresita smesa može da se doda kašika mleka. Loptica je ukupono 17-18 oko 30 g svaka, koje se poređaju u kalup za tortu, pokriven papirom za pečenje, jedna do druge, a u sredini je oko 4-5 komada. Ostavlja se sa strane.
2. U posudi se promeša kakao, brašno, skrob, vanila i parašak za pecivo. Ostavlja se sa strane.
3. Čokolada se topi na pari. Ohladi se.
4. U posudi se mute žumanca sa šećerom u krem. Dodaje se istopljena čokolada i ponovo se muti. U ovu smesu se dodaju suvi sastojci od brašna i kakaa. Ponovo se muti na niskoj brzini miksera.
5. Belanca se pretvore u penu dok ne pobele i dodaje se šećer iz dve porcije. Muti se dok se ne dobiju meki vrhovi. Dodaju se u porcijama u smesu od kakaa, pri čemu se meša špatulom. Može da se koristi dodatak miksera za lagano dodavanje belanaca u odgovarajuće testo.
Smesa se sipa preko loptica u kalupu za tortu. Peče se na 175 stepeni oko 30-35 minuta. Izvadi se i potpuno se ohladi.
6. Na vodenoj pari se topi 50 g čokolade sa maslacem i pavlakom uz neprestano mešanje. Ohladi se i sipa se preko kolača u kalupu za tortu. Nakon što se dovoljno stegne prsten kalupa se oslobađa. Sipa se šećer u prahu i kakao.
Servira se u parčićima kao da je torta.