Način pripreme
U dve posude za pečenje prečnika 18-19 cm stavljamo obavezno papir za pečenje i blago namažemo.
U posudu sipamo sve suve sastojke i dobro promešamo.
Nakon toga dodajemo tečne (voda može da bude i topla i hladna).
Ponovo mešamo dobro drvenom varjačom.
Podelimo smesu u dve posude za pečenje podjednako.
Pečemo na 150 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 35-40 minuta svaku koru.
Ostavljamo 5-10 minuta ispečene kore u posudama i onda ih pažljivo vadimo.
Nakon što se ohlade rasečemo ih pomoću oštrog noža i pravimo 4 kore.
Za krem mutimo pavlaku u tvrd sneg.
U drugoj posudi mutimo krem sir i kiselu pavlaku, da nema grudvica.
Cedimo surutku od kisele pavlake pre toga.
Mešamo dva krema i dodajemo sirup od mente. Mešamo dobro dok se ne fobije glatka konzistencija.
Sklapamo tortu na odgovarajuću podlogu ili tanjir za tortu.
Stavljamo prsten od kalupa sa dnom koje se skida.
Ređamo koru, krem, koru i završavamo kremom (odvajamo malo krema za ukras).
Stavljamo tortu u frižider na nekoliko sati. Najbolje je da je 24 sata po mogućnosti.
Nakon toga sklanjamo prsten i zagladimo tortu sa svih strana.
Za glazuru rastopimo čokoladu na pari, nalomljenu na parčiće, tečnu pavlaku i 2-3 kapi ulja za sjaj.
Ostavljamo da se blago ohladi. Prelivamo našu tortu glazurom.
Gotovu čokoladnu tortu ukrašavamo po želji.
Serviramo čokoladnu tortu sa sirupom od mente dobro ohlađenu.