Način pripreme
Kora: U dve posude pomešamo suve i tečne sastojke. U suve sastojke dodajemo postepeno iz posude sa tečnim, mešajući mikserom u ujednačenu smesu. U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje, sipamo gotovu smesu i pečemo jednu koru, proveravajući čačkalicom kad je gotovo. Nakon pečenja ostavljamo koru da se veoma dobro ohladi.
Krem: Mutimo jaja sa 100 g šećera. U šerpu stavljamo pavlaku i preostali šećer, ostavljamo na slaboj vatri da se zagreje. Mešamo neprestano, da se na uhvati za dno i da šećer ne zagori. Postepeno dodajemo umućena jaja, mešajući energično žicom.
Ostavljamo da vri oko 4-5 minuta uz neprestano mešanje. Dodajemo skrob. Smesa vri još 5 minuta i sklanja se sa ringle. Dodaje se maslac i meša se miskerom dok se smesa ne ohladi, da se ne stvore grudvice. Ostavljamo krem da se ohladi u frižideru.
Pristupamo sklapanju torte. Ohlađenu koru rasečemo na tri tanke kore - ja lično koristim konac, tako mi je lakše. Premazujemo koru kremom. Kore se ne prelivaju, jer su krhke i vlažne. Mali deo krema ostavljamo da namažemo tortu i spolja kao i za dekoraciju kasnije.
Spremamo glazuru stavljajući na paru pavlaku i čokoladu nalomljenu na parčiće. Mešamo žicom dok ne postane ujednačeno. Izvadimo tortu i stavljamo je na vioki žičani držač ispod koga se stavlja široka posuda za pečenje.
Topla glazura se preliva preko hladne torte. Višak glazure otiče u posudu ispod torte. Vraća se u frižider na sat, tokom koga se glazura stegne. Torta je spremna za dekoraciju. Od preostalog krema od jaja spremamo čokoladni - dodajemo istopljenu crnu čokoladu.
Našpricamo ružice, stavljamo koštunjavo voće u centar i poređamo čokoladni čips. Čokoladna torta je spremna da se seče sledećeg dana - do tada će se dobro stegnuti, kore će upiti krem i biće mnogo sočne.