Način pripreme
U posudicu stavite maslac i mleko, ugrejte u mikrotalasnoj da se rastopi maslac i ostavite sa strane.
U velikoj posudi umutite jaja sa šećerom dok ne pobele.
Prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo, dodajte u delovima u jaja i mešajte.
Dodajte u delovima maslac sa mlekom.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 175 stepeni 30-40 minuta.
Ostavite na rešetku da se ohladi nekoliko sati.
Ugrejte mleko i šećer u kaseroli, dok se šećer ne rastvori i ostavite da se potpuno ohladi.
Za krem u velikoj posudi pomešajte krem sir, kiselu pavlaku, šećer u prahu i sirup od mente, mešajte kašikom.
U drugoj posudi mikserom umutite slatku pavlaku dok ne dobijete mekan krem, dodajte u smesu krem sir i mešajte pažljivo spatulom dok ne dobijete homogenu smesu.
Isecie koru na 3-4 dela, pokvasite i pokrijte čiz kremom.
Stavite čokoladnu tortu na nekoliko sati u frižider.
U posudu stavite krem sir i šećer u prahu i mešajte kašikom.
Dodajte sirup od mente i ponovo mešajte.
Pokrijte tortu ovom glazurom (odvojite malo za ukras) i stavite u frižider na 1 sat.
Rastopite čokoladu sa mlekom u mikrotalasnoj, promešajte i sačekajte da se malo ohaldi.
Prelijte tortu sa čokoladom i stavite u frižider na oko 30 minuta.
Ukrasie tortu od mene sa ružicama od odvojene glazure.
Čokoladna torta sa kremom od mente je gotova.
Neka vam je slatko!