Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Čokoladna torta sa kremom od mente

Čokoladna torta sa kremom od mente

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3181111k89
Čokoladna torta sa kremom od mente
Fotografije: Juliya
1 / 4
14/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
10
"Čokoladna torta sa kremom od mente je raskošni slatki izazov za svaki praznik"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • brašno - 150 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • kravlji maslac - 60 g
  • sveže mleko - 120 ml
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kakao - 20 g
  • za natapanje
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer - 50 g
  • za krem
  • krem sir - 200 g
  • kisela pavlaka - 150 g
  • slatka pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • situp od mente - 7 supenih kašika
  • za glazure
  • krem sir - 200 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • sirup od mente - 4 - 5 supenih kašika
  • crna čokolada - 100 g
  • sveže mleko - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U posudicu stavite maslac i mleko, ugrejte u mikrotalasnoj da se rastopi maslac i ostavite sa strane.

U velikoj posudi umutite jaja sa šećerom dok ne pobele.

Prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo, dodajte u delovima u jaja i mešajte.

Dodajte u delovima maslac sa mlekom.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 175 stepeni 30-40 minuta.

Ostavite na rešetku da se ohladi nekoliko sati.

Ugrejte mleko i šećer u kaseroli, dok se šećer ne rastvori i ostavite da se potpuno ohladi.

Za krem u velikoj posudi pomešajte krem sir, kiselu pavlaku, šećer u prahu i sirup od mente, mešajte kašikom.

U drugoj posudi mikserom umutite slatku pavlaku dok ne dobijete mekan krem, dodajte u smesu krem sir i mešajte pažljivo spatulom dok ne dobijete homogenu smesu.

Isecie koru na 3-4 dela, pokvasite i pokrijte čiz kremom.

Stavite čokoladnu tortu na nekoliko sati u frižider.

U posudu stavite krem sir i šećer u prahu i mešajte kašikom.

Dodajte sirup od mente i ponovo mešajte.

Pokrijte tortu ovom glazurom (odvojite malo za ukras) i stavite u frižider na 1 sat.

Rastopite čokoladu sa mlekom u mikrotalasnoj, promešajte i sačekajte da se malo ohaldi.

Prelijte tortu sa čokoladom i stavite u frižider na oko 30 minuta.

Ukrasie tortu od mene sa ružicama od odvojene glazure.

Čokoladna torta sa kremom od mente je gotova.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: